Tanıtım Merkezine Büyük İlgi

12 Temmuz 2013 00:24

Şanlıurfa Tanıtım Merkezi sorumlusu Mustafa Akgül, yaklaşık 9 ay önce hizmete giren merkezi şu ana kadar yaklaşık 15 bin yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiğini söyledi. 

Şanlıurfa Tanıtım Merkezi sorumlusu Mustafa Akgül, yaklaşık 9 ay önce hizmete giren merkezi şu ana kadar yaklaşık 15 bin yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiğini söyledi.

Akgül, yaptığı açıklamada, geçen yıl kasım ayında Balıklıgöl yerleşkesinde hizmete giren merkezin vatandaşlardan yoğun ilgi gördüğünü, okulların kapanması ve ramazan ayının başlamasıyla merkezde hareketliliğin arttığını belirtti.

Son teknoloji imkanlarla donatılan merkezde kentin doğal ve kültürel zenginliklerini dijital mecrada dünyanın dört bir yanından gelen turistlere tanıttıklarını ifade eden Akgül, şunları kaydetti:

"Mekke, Medine ve Kudüs'ten sonra dünyanın dördüncü büyük inanç merkezi kabul edilen Şanlıurfa'nın daha fazla turist tarafından ziyaret edilebilmesini sağlamak için daha iyi tanıtmanın gayreti içerisindeyiz. Yaklaşık 9 ay önce açılan merkezimizi şuana kadar yaklaşık 15 bin yerli ve yabancı turist ziyaret etti. Merkezimize gelen misafirlerimize Şanlıurfa'da merak ettikleri mekanlar hakkında görsel meteryaller eşliğinde bilgi veriyoruz. Merkezimize gelen ziyaretçiler, dokunmatik ekranlı kioslar ve gezi simülasyon gözlükleriyle Şanlıurfa'da yer alan tarihi ve turistik mekanlarda sanal gezil yapma imkanı buluyor. Sanal geziler vasıtasıyla henüz turizme kazandırılmamış ve gözden ırak kalmış birçok mekanda burada kurulan sistem sayesinde meraklı gezginlerin beğenisine sunuluyor. Ziyaretçilerimiz daha çok Harran, Halfeti ve kent merkezindeki tarihi yapılara ilgi duyuyor."

Karacadağ Kalkınma Ajansı tarafından sağlanan Mali destekle merkezin daha da zenginleştirildiğini vurgulayan Akgül, merkezin haftanın her günü 9.00 ila 19.00 arasında ziyarete açık olduğunu bildirdi.