"SESLERLE ANADOLU" MÜZİKALİ

14 Mayıs 2013 09:45

“SESLERLE ANADOLU” müzikali Urfa'ya geliyor. 

Kültür ve Turizm Bakanlığı Mersin Devlet Opera ve Balesi, gösterildiği tüm illerde kapalı gişe oynayan, Anadolu’nun farklı yörelerinden derlenmiş türkülerden oluşan “Seslerle Anadolu” müzikli oyunu ile 20 Mayıs- 12 Haziran tarihleri arasında Güneydoğu Anadolu  illerini kapsayan turne düzenleyecek. Eser sırasıyla Adana, Osmaniye, Antakya, İskenderun, Gaziantep, Kilis, Ş. Urfa, Mardin, Batman, Diyarbakır, Elazığ, Malatya, Adıyaman, K. Maraş’ta sahnelenecek.



 



“SESLERLE ANADOLU” müzikal oyunu Şanlıurfa Belediyesi Nikah ve Konferans Salonu (Mozaik AVM) sahnesinde 30 Mayıs Perşembe günü saat 20.00’de sahnelenecek.



 



Mersin Devlet Opera ve Balesi, türkü düzenleme ve müzik uyarlamasını Ali Aykaç’ın yaptığı, araştırma ve metni Devlet Opera ve Balesi Genel Müdür Yardımcısı D. Şadi Erdoğan’a ait “Seslerle Anadolu” müzikli oyununu 14 ilimizi kapsayan “Büyük Güneydoğu Anadolu” turnesi ile Güneydoğu Anadolu’ya taşıyacak. Eserin reji ve koreografisi Mehmet BALKAN’a,  müzikal sorumluluğu  Mehmet YILMAZ’a,  dekor tasarımı Tayfun ÇEBİ’ye, kostüm tasarımı Sevda AKSAKOĞLU’na,  ışık tasarımı Tarı DENİZ’e ait. Eserin, koreografi asistanlığını Baba Hasan AKYOL, reji asistanlığını Melih ÖZTÜRK  yapıyor. MDOB orkestra, bale, koro ve solistleri;  Kenan KORBEK, Sevil ERÇAK, Pınar OLGUN GÜVEN, Melahat YAVUZ, Başak YILDIZ, Nihan EVREN, Neslihan ULAŞ, Ali Ulvi KARACA, Deniz KARAUSTA, Onur POLAT, Yusuf Ziya BÜYÜKASLAN, Mehmet ERKOÇ, Serkan KARAGÖZ, Hulusi POLAT  rol alıyor.



 



    Hacivat ve Karagöz, meddah geleneği, kına gecesi, sıra gecesi gibi Anadolu’nun önemli kültürel ritüellerini de içerisinde barındıran, Karadeniz türkülerinden İstanbul şarkılarına, Mevlana’ya, Köroğlu’na uzanan oldukça kapsamlı ve zengin repertuvarıyla gösterildiği tüm sahnelerde kapalı gişe oynayan “Seslerle Anadolu”  izleyicisine orkestra, solo, koro, danslar ve slayt gösterileriyle görsel ve işitsel bir şölen sunuyor.



 



    Mersin Devlet Opera ve Balesi Müdür ve Sanat Yönetmeni Erdoğan Şanal yaptığı açıklamada; “Gösterildiği tüm illerde büyük beğeni ile karşılanan “Seslerle Anadolu” müzikli oyununu 20 Mayıs-12 Haziran tarihleri arasında 14 Güneydoğu ilimize taşıyarak  sanatseverleri selamlayacağız. Kurum olarak opera ve balenin bulunmadığı illerimize turneler yoluyla ulaşarak diğer illerimize de  hizmet etmek sorumluluğunu taşımaktayız. Bu güzel eserle Mersinlilerin içten selamlarını Güneydoğu illerine taşımak bizim için ayrıca mutluluk kaynağı olmuştur. Anadolu’un eşsiz kültürünün sahneye taşındığı  esere tüm sanatseverleri davet ediyoruz” dedi.



 



Bilet Temin Noktaları   :           Şanlıurfa Müze Müdürlüğü Bilet Satış Gişesi



                                               İl Halk Kütüphanesi



                                               İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü