RAGIP ERSOY'DAN AÇIKLAMALAR

16 Nisan 2013 12:38

Anadolu Radyo, Televizyon ve Gazeteciler Birliği (ARTEG-BİR) Genel Başkanı Ragıp Ersoy... 

ARTEG BİR Genel Başkanı Ragıp Ersoy:“OSB’de Bağ ve Bahçe Yetiştiriyorlar”..


Anadolu Radyo, Televizyon ve Gazeteciler Birliği (ARTEG-BİR) Genel Başkanı Ragıp Ersoy, OSB’de yer olmadığını söyleyen yetkililerin doğruları söylemediğini ifade ederek, “İnsanlarımız 1’inci OSB’de bağ ve bahçe yetiştiriyorlar. O alanlar bağ ve bahçe yetiştirmekten çıkarılarak, sanayiye devredilse bugün OSB talebe cevap verebilir” dedi.



Adıyaman sanayisinin önünün açılabilmesi için ülkemizde bulunan yerli ve yabancı sanayicilerin ilimize davet edilmesi gerektiğini savunan ARTEG BİR Genel Başkanı Ragıp Ersoy, “ Bu insanları uçağa bindirip ilimize getirebilirsiniz. Önemli olan muhatabın sağlam olmasıdır” diye konuştu.



5084 sayılı teşvik yasasının uzatılmasının ilimiz açısından çok önemli olduğunu belirten ARTEG BİR Genel Başkanı Ragıp Ersoy sözlerine şöyle devam etti; “Ancak bir diğer önemli konuda müteşebbis ruhu olan insanları Adıyaman’a taşıyabilmektir. Bugün Adıyaman’ın yekvücut olarak, ATSO, esnaf odaları, STK’lar organizeli bir şekilde el birliği yaparak, 2’inci OSB’nin bitirilip, hazırlanması için gerekeni yapmalılar. Bunun ötesinde el birliğiyle hareket edilip, müteşebbislerin Adıyaman’a getirilmesi çok önemli. Artık insanların ön yargıdan kurtulması gerekir. Daha öncede 5084 sayılı teşvik yasası mevcuttu.  İlimizde 2’inci Organize Sanayi Bölgesi olmadığı için insanları ilimize getirememiştik. Çünkü yatırım yapmak isteyen işadamları büyük ve verimli arazi istiyor. Verimli kelimesini toprağın verimliliği anlamında kullanmıyorum. Kullanılabilecek olan alanın iyi olması anlamında kullanıyorum. İnsanlarımız 1’inci OSB’de bağ ve bahçe yetiştiriyorlar. O alanlar bağ ve bahçe yetiştirmekten çıkarılarak, sanayiye devredilse bugün OSB talebe cevap verebilir. “OSB’de yer yok” diyorlar. Aslında OSB içerisinde yer çok. O zaman bu yerler kimin? Biran önce bu yerlerin sahipleri sıkıştırılarak, ülkemizde bulanan yerli ve yabancı işadamları ilimize davet edilmeli. Bu söylediklerim çok zor şeyler değil. Bu insanları uçağa bindirip ilimize getirebilirsiniz. Önemli olan muhatabın sağlam olmasıdır. Adıyaman’ın tanıtımını, alt ve üst yapının, ulaşımın rahatlılığını anlatarak, bir canlılık yakalanabilir. 5084 sayılı teşvik yasının uzatılmış olması pekte önemli değil. Önemli olan Adıyaman’ın bu yasaya bağlılığıdır.”



 Ali ÇİZMECİOĞLU-URFAPRESS.NET