Adıyaman Üniversitesini Gezdiler

13 Mart 2013 13:56

Adıyaman Üniversitesini Gezdiler. 

Yurt Dışında Gelen Misafirler Adıyaman Üniversitesini Gezdiler


"Gençlerin Şiddetten Kaçınması ve Hoşgörü için Eğiticilerin Avrupa Ağı" projesi kapsamında ilimize gelen 9 ülkeden 12 misafir Adıyaman Üniversitesi yerleşkesinde incelemelerde bulundular.


Adıyamanlılar Vakfı Gençlik ve Spor Kulübü Derneği'nce yürütülen projenin tanıtım toplantısına katılmak için Adıyaman gelen İtalya, Macaristan, Portekiz, Polonya, Romanya, Güney Kıbrıs Rum Kesimi ve İsveç'ten gelen temsilciler Adıyaman Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü’den çalışmalar hakkında bilgi aldılar.


Adıyaman Üniversitesi atölyelerini inceleyerek burada yapılacak çalışmalar hakkında bilgi alan Misafirler Adıyaman Üniversitesinde kaydedilen gelişmeler ve hedeflerinin ilin gelişmesi için çok önemli olduğunu kaydederek, Rektör Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü’ye çalışmalarında başarılar dilediler.


Adıyamanlılar Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Murat Demirkol ise, “Yaklaşık bir yıldır faaliyete geçirmiş olduğumuz projemizin bir ayağını da şuanda Adıyaman’da gerçekleştiriyoruz. Bu projemize destek veren 9 tane ülkemiz mevcut. Bugün itibari ile Adıyaman’da ağırlama fırsatı yakaladığımız 12 temsilci arkadaşımız ile beraber bu proje süreci içerisinde karşılıklı olarak neler yaptık, onların değerlendirmesini yapıyoruz. Bu projenin tabiî ki ulusal boyuta da yansıması olacaktır. Şiddetin önlenmesi için bu proje içerisinde olan kişilere gerçekten büyük görevler düşüyor. Bununla birlikte bizim bir amacımız da Adıyaman’ımızın tanıtımına katkı sunmaktır. Bu bağlamda her zaman olduğu gibi bu projemizde de paydaşımız ve destekçimiz olan Adıyaman Üniversitesinin tanıtımını ve Üniversite Sivil Toplum Örgütü dayanışmasını ön planda tutarak projenin bir oturumunu da üniversitemize ayırdık. Katkı ve gayretlerinden ötürü Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü başta olmak üzere ilgili personele şükranlarımızı arz ediyoruz.”dedi.


Adıyaman Üniversitesi gezen misafirlere ise Perre Antik kentinin  figürü hediye edildi.


Zeynel BOZ-ADIYAMAN